Top 10 fitness trends 2017

1. Wearables/Bærbar teknologi

Herunder aktivitetstrackers, ure, pulsmålere og GPS-sporingsudstyr. Generelt handler denne trend om al teknologi, som kan tracke og måle én fremgang hos brugeren. Dette bliver mere og mere populært hos fitnessudøverne.

2. Træning med egen kropsvægt

Træning med egen kropsvægt kræver ikke meget udstyr, hvilket gør træningsformen mere overkommelig. Træningsformen er ikke begrænset til arm- og mavebøjninger. Trenden giver folk mulighed for at komme ”back to the basics” med fitness. Dette giver også mere frihed til folk, da de som nævnt ikke er så afhængig af fitnessudstyr.

3. Højintensitets intervaltræning (HIIT)

HIIT involverer korte perioder med høj aktivitet efterfulgt af korte perioder med hvile. Disse træningsprogrammer kan typisk laves på under 30 minutter og har en videnskabelig bevist god effekt på form/kondi og øget forbrænding.

4. Uddannede og erfarne fitnessfagfolk

Antallet af personer, der ønsker at blive personlige trænere vokser, og de har flere muligheder end nogensinde for at lave en god forretning. Samlet set er folk, der arbejder i fitnessbranchen langt mere uddannede og professionelle end tidligere. Tendensen er at klienterne bliver mere bevidste om, hvem de vælger som personlig træner, vejleder eller coach.

5. Styrketræning

Styrketræning forbliver fortsat et centralt fokus for mange trænings- og fitnesscentre. Styrketræning er en vigtig del af et komplet træningsprogram uanset fysisk aktivitetsniveau og køn. De andre vigtige komponenter er kredsløbstræning og fleksibilitetstræning.

6. Holdtræning

Holdinstruktører underviser, leder og motiverer enkeltpersoner gennem ”specialdesignede” træningshold. Holdtræning er skabt til at være motiverende og effektive for personer på forskellige fitnessniveauer, idet instruktørerne bruger undervisningsteknikker, der hjælper hver person på holdet til at opnå forskellige mål inden for fitness. Samtidig er det også elementet af fællesskab og sociale relationer, som gør træningen sjov.

7. Motion er medicin

”Motion er medicin” er et globalt sundhedsinitiativ, der er fokuseret på at opmuntre praktiserende læger og andre behandlere til at inkludere fysisk aktivitet, når der skal skabes behandlingsplaner til patienterne.

8. Yoga

Baseret på gammel tradition anvender yoga en række konkrete kropslige positurer, der praktiserer sundhed og afslapning. Herunder findes Power Yoga, Yogalates, Bikram, Ashtanga, Vinyasa, Kripalu, Anurara, Kundalini, Sivananda og andre.

9. Personlig træning

Flere og flere studerende vælger hovedfag i kinesiologi, hvilket indikerer, at de forbereder sig på en karriere inden for sundhedsmæssige områder, herunder personlig træning. Uddannelse og gode kvalifikationer for personlige trænere bliver i stigende grad vigtigere og vigtigere for de arbejdsgivere, der ansætter dem.

10. Motion og vægttab

Udover ernæring er motion også en vigtig del af et ordentligt vægttabsprogram. Sundheds- og fitnessfagfolk, der tilbyder vægttabsprogrammer, inkorporerer i stigende grad regelmæssig motion og kaloriebegrænsninger i deres programmer, for at kunderne skal opleve et bedre og sundere vægttab.


American College of Sports Medicine (ACSM), har offentliggjort sin årlige forudsigelse over fitnesstrends, og ikke overraskende siger undersøgelsen, at wearables teknologi endnu en gang vil være at finde som den største fitnesstrend.

Resultaterne af undersøgelsen blev offentliggjort i artiklen ”Worldwide Survey of Fitness Trends for 2017”, der blev udgivet i november/december-udgaven af ACSM’s avis ”Health & Fitness Journal”.

Undersøgelsen blev foretaget blandt mere end 1.800 sundheds- og træningsprofessionelle verden over. Mange af dem er officielt autoriseret af ACSM og uddannet til at forudse tendenser i forskellige fitnessmiljøer.

De blev givet 42 potentielle tendenser at vælge imellem, hvor 10 af disse, der blev valgt flest gange, blev rangeret og ses herover.


Se teamet bag Fitness Solutions her.